19/1/10

La realitat augmentada al nostre abast.

19/1/10 per Axel
Recordareu que l'Arnau al juny de l'any passat va ensenyar-nos el que poden ser les joguines del futur.

Un dels vídeos ens mostrava un dispositiu amb la targeta gràfica per a sistemes mòbils TEGRA de NVIDIA. La potència d'aquest dispositiu és sorprenent i un clar exemple era com podia crear una realitat augmentada amb un joc en un dispositiu mòbil.

Fa uns mesos també hi havia rumors que el Iphone de tercera generació, l'actual Iphone 3GS, portaria una gràfica TEGRA. Encara que al final no ha estat així, el sistema mòbil de Apple no s'ha quedat sense la realitat augmentada.

Tots els que teniu la sort de poder gaudir d'un Iphone 3GS, podeu descarregar bastants aplicacions de realitat augmentada, com la de lacaixa per poder localitzar en temps real el caixer més proper o el de TMB per trobar la parada de metro de Barcelona que busquem. Però a més amb un "simple" Iphone 3G podem tenir a un MiniDarth Vader corretejant pel nostre escriptori a través d'una realitat augmentada.


Orange Israel, amb la nova oferta que també inclou l'Iphone porta una aplicació per veure un exemple de Realitat Augmentada semblant al joc de PSP InviZimals.



No queda gaire per trobar al mercat, mòbils amb el nou processador de Nvidia Tegra 2, amb el doble de capacitat de processament que el seu predecessor i capaç de fer moure, per exemple, el "unreal engine 3" en mòbils amb pantalles fins a 15 polzades, vídeos en FullHD (1080p) en 16 hores d'autonomia i 140 hores amb música contínua. En principi aquest any començaran a sortir els primers.

De totes formes, no crec que calgui tenir al mòbil tanta potència i la necessitat de veure pel·lícules en alta definició en una pantalla tan menuda... Però les aplicacions de realitat augmentada son una gran integració d'Internet en el nostre voltant que ens facilita encara més les "necessitats cotidianes".


El futur queda molt a prop, sembla que el SixthSense cada cop és més aprop...

3 comentaris:

Arnau

Join me, and together we will rule the augmented galaxy!

Longinus

Nyaaaa només tira en 3GS?? Io ho vui ficar al meu això!!

Axel

prova amb el 3G normal. però crec que s'aprofita de la bruixola que porten, crec que el 3G no la té oi?

Publica un comentari a l'entrada

 
◄Diseño hecho por Axel e inspirado en el trabajo de Pocket, BlogBulk Blogger Templates