22/1/10

La Pau a través de la música. Toquem pel canvi!

22/1/10 per Axel
El projecte "Playing for Change" surgeix de la convicció que la música no té fronteres. Tan se val d'on siguis, a on vagis, quines ideologies polítiques o espirituals tinguis, que la música sempre tindrà el poder d'unir-nos com a habitants que som del mateix planeta.

El propòsit de Playing for Change és unir a músics provinents de diferents cultures, tan professionals, com consagrats o de carrer per donar un missatge de pau a reu del món.

Tot comença l'any 2005 amb en Roger Ridley (mort al mateix 2005, en pau descansi) cantant al carrer, i donant peu a la unió de molts músics a reu del món gràcies al clàssic Stand by Me d'en Ben E. King.

Stand by Me - Ben E. King


Durant quatre anys han reunit a més de 100 músics de reu del món i han fet versions de les millors cançons que poden transmetre el missatge de Playing for Change.

Ara estan de gira, de fet aquest més passat varen està a Madrid. Amb la recaptació que porten fins ara han aconseguit construir centenars de escoles de música dotades d'equips de gravació i accés a Internet per així poder trencar fronteres entre diferents cultures.

A més, gràcies a aquest projecte, ja està en peu a Gugulethu (Sud-àfrica) l'escola Ntonga Music School. A Johannesburg s'està construint el centre d'arts Mehl per a la formació d'escriptors. També es col·labora en la lluita contra la SIDA o la reconstrucció i millora dels refugis tibetans a Dharamsala, Índia i Kathmandu a Nepal.

Afortunadament aquesta primavera Starbucks amb el seu segell Hear Music traurà a la venda el DVD del documental i el CD amb la banda sonora.

Si teniu Spotify podeu escoltar el CD pitjan en aquest enllaç.

Us deixo aquí alguns dels vídeos que es poden trobar a la seva web, a més a la wikipedia podeu trobar els músics que han col·laborat en cada una de les cançons. Si voleu buscar més vídeos a la web del projecte heu d'anar a la secció de "episodes". Val la pena.

Per cert, fixeu-vos en la cantant Israelita i en els altres músics, estan grabats a Barcelona en llocs com un terrat de Gràcia, la plaça Sant Felip Neri, o el Passeig Sant Joan.

A veure quan venen a Barcelona...

One Love - Bob Marley


War / No More Trouble - Carlton Barrett / Allen Cole / Bob Marley



Don't Worry - Pierre Minetti


Chanda Mama - Ananda Giri / Enzo Buono



A Change Is Gonna Come - Sam Cooke


3 comentaris:

Arnau

Només puc dir Visca la música!

Anònim

hola chicos! que tal? soy Pierre Minetti el que ha escrito "don t worry" uno de los temas que publicaron en este articulo!
nada era para decir que muchos de los artistas que estan en los videos viven en barcelona..
y he pensado que estaria bien organizar un concierto para las fiestas de gracia! con todos los artistas de "playing for change" que viven en barcelona! tienen contactos con los organizadores de las fiestas de Gracia? les dejo mi mail pòr si acaso
minettipierre@hotmail.com
un saludo
pierre

Axel

Genial! Pues Pierre, directamente no tenemos contactos pero creo que algo podemos hacer. Arnau lleva un grupo, www.rootdiamoons.com, y creo que si puede tener algún contacto que facilitaros. Te envío este mismo mensaje al mail por si a caso.

Nos alegra haberte visto por aquí! Seguimos en contacto.

Publica un comentari a l'entrada

 
◄Diseño hecho por Axel e inspirado en el trabajo de Pocket, BlogBulk Blogger Templates