1/12/09

SixthSence, una tecnologia amb un inmens potencial

1/12/09 per Axel
Ara farà uns mesos, quan el blog començava a arrancar, varem veure uns vídeos del gran Johnny Lee, de la Universitat Tecnològica de Massachussetts que ens mostrava com podíem fer per construir-nos el nostre propi "headtracker" amb material de no més de 40$.

Avui descobrim un altre geni, company den Johnny Lee, en Pranav Mistry, que ha inventat una tecnologia amb la mateixa filosofia: Arribar a grans reptes tecnològics amb molts pocs diners.

L'invent "gadget" den Pranav és un sistema que amb una càmera de vídeo i un projector integrats en una espècie de penjoll capaç d'interactuar amb qualsevol objecte del que ens envolta al dia a dia unificant tots els aparells que podem portar a sobre (de viatge o no) com el mòbil, la càmera de vídeo, el portàtil, l'IPod... i a més portar totes les possibilitats molt més enllà.

Per exemple, per fer una trucada només cal obrir el palmell de la mà on se't visualitzaran les tecles del números i podràs "prem-me'ls" per realitzar la trucada. Només mirant un ticket de vol podrem veure en ell mateix el temps que queda perquè l'avió arribi. Vols saber els diferents preus d'un llibre que tens a les mans, o qualsevol altre informació?

Les possibilitats son infinites, a més, Pranav Mistry assegura que el software serà lliure i quan acabi el projecte "d'aquí uns mesos" facilitarà l'informació necessaria perquè qualsevol pugui construir-se l'aparell amb un cost de no més de 350$.

És com si portéssim un Project Natal penjat del coll i que a la vegada projectés a qualsevol superfície la imatge que necessitem per interactuar amb l'aparell...

Bé, "ver para creer". És difícil d'explicar-ho bé. "Una imagen vale más que mil palabras" i un vídeo encara més:




També us poso un vídeo del projecte den Johnny Lee i el wiimote HeadTracking amb subtítols en castellà:

2 comentaris:

Longinus

El millor de tot és que s'utilitza tecnologia ja existent (i assequible) per crear coses realment innovadores i interessants.
Tot i que ben pensat el preu final del producte en qüestió dependrà en gran mesura dels interessos de mercat de la companyia que el comercialitzi, de forma que aquest punt imagino que a qui acabarà beneficiant més serà als mateixos fabricants...

Axel

Sempre i quan un fabricant es posi a fer el producte ja creat. Però aquí ens diuen que ens el podem fabricar nosaltres mateixos per aquell preu.

Ara bé, posats que a nokia li interessa, creará un aparell ben compacte amb tot integrat, amb més qualitat d'imatge, etc etc, i tot "por el módico precio de... ?¿?¿?" Si la gent ja el coneix perquè sel's fabriquen ells mateixos serà assequible, si no, al principi valdrà una pasta, digo yo. I és aquí on el geni guanya diners. Perquè a nivell d'usuari és lliure, però a nivell corporatiu i de negoci no.

Publica un comentari a l'entrada

 
◄Diseño hecho por Axel e inspirado en el trabajo de Pocket, BlogBulk Blogger Templates