9/12/09

Animator vs Animation - La febre XiaoXiao

9/12/09 per Axel
Ara farà quasi 9 anys, quan molts ignoraven que la paraula "flash" no només tenia a veure amb el món de la fotografia, un gran animador xinés, Zhu Zhiqiang, va crear els Xiao Xiao.


Quan som petits i ens ensenyen a dibuixar, el primer que aprenem per poder representar a una persona, és a dibuixar una figura de pal. Molts hem fet servir aquest clàssic dibuix per fer tiretes còmiques o fins i tot intents d'animacions a les cantonades de les llibretes per expressar la nostre creativitat sense tenir ni idea de dibuixar... (alguns sabran del que parlo quan dic "recorrido masoca"...). Però aquest geni de l'animació, als 25 anys va anar més enllà i va crear-ne una sèrie d'animacions amb flash.


De fet, el primer Xiao Xiao que va fer, al 2001, va ser en format AVI (ves a saber amb quines eines ho va fer). Però el que molts de nosaltres ja coneixem va ser el tercer episodi:


Xiao Xiao #3 by Zhu.

Aquí podreu veure una llista de tots els Xiao Xiao que va crear.


Xiao Xiao va provocar una febre de creativitat alhora de fer animacions amb figures de pal: "La Stickmania".

Si googlegeu o youtubusqueu amb les paraules clau "stickman", "stickman madness", "stickmania",... us sortirà una interminable llista de videos animats fent servir aquest tipus de dibuix.

Ara bé, l'animació que porta al títol d'aquesta entrada està a l'alçada dels XiaoXiao i també dels nostres temps:

Animadors de flash, aneu amb compte amb el què els hi feu a les vostres creacions, no sigui cas que arribi el dia en què es revelin en contra vostre...


Animator vs. Animation by Alan Becker
web original: http://www.atom.com


Animator vs. Animation II by Alan Becker
web original: http://www.atom.com


Si no sou animadors de flash, o ho sou i voleu està preparats per si us passa algo semblant, podeu posar-vos a la pell de l'animador que va desafiar a la seva animació en el següent enllaç:



Sembla ser que aquestes animacions van guanyar premis a millor animació flash del 2006.

PD:"esclavizado por su propio creador"

2 comentaris:

Longinus

No me'n recordava ja... en vai veure de molt wapus en el seu moment. Aquests no es queden enrere. Molt original lo d'interactuar amb la finestra de flash i l'escriptori jejeje...

Arnau

A mesura que sortien capítols nous cada vegada estaven més currats. N'hi havia que introduien el 3D i tot quan, jo com a mínim, no n'havia vist abans en Flash http://www.newgrounds.com/portal/view/44408.
I també en algún podies jugar en plan shooter
http://www.newgrounds.com/portal/view/25718
o en plan beat'em up
http://www.newgrounds.com/portal/view/65694

Publica un comentari a l'entrada

 
◄Diseño hecho por Axel e inspirado en el trabajo de Pocket, BlogBulk Blogger Templates