1/10/09

Rocksteady - The Roots Of Reggae

1/10/09 per Arnau
A mitjans dels 60, l'explosió de l'ska a Jamaica, consequència de l'eufòria produïda per l'assoliment de la independència, començava a suavitzar-se. Era l'hora de que aparegués el Rocksteady. Una etapa que tot i durar poc més d'un parell d'anys a l'illa, és considerada, per molts, com l'Edat d'Or de la música jamaicana. I sens dubte va deixar grans peces que els grups actuals del gènere, i també d'altres, segueixen versionant i prenent com a referent.

Està a punt de veure la llum una pel·lícula documental sobre el Rocksteady, com a origen del reggae, gràcies a un equip de cineastes que han aconseguit ficar als estudis als artistes més representatius de l'època.

Juntament amb la pel·lícula, s'ha editat un disc amb la banda sonora gravada per aquests grans artistes i s'ha format una super banda de la que s'espera una gira mundial que ja ha donat el seu tret de sortida al festival de jazz de Montreal.

Pels que tingueu curiositat sobre la història de la música a l'anomenada Illa del Tresor i no sapigueu per on començar, aquest documental, que ja està sent qualificat del "Buenavista Social Club" de Jamaica, pot ser un bon començament.

"This music touches where no doctor comes!"

1 comentaris:

Axel

se t'estarà caient la baba a hores d'ara Arnau :P

Publica un comentari a l'entrada

 
◄Diseño hecho por Axel e inspirado en el trabajo de Pocket, BlogBulk Blogger Templates