29/10/09

Geometria del sò.

29/10/09 per Longinus
En aquest video podeu veure les formes geomètriques que formen uns grans de sal sobre una superfície que té a sota un altaveu que va produint un so al que se li va modificant la seva freqüència.



Caldria imaginar-ho com un tall en secció de la ona sonora tridimensional. Allà on s'ajunten els grans de sal és on menys vibració sonora hi ha, ja que han estat repel·lits de les àrees amb major vibració.

Com a mínim, curiós...

5 comentaris:

Axel

Ja havia vist algo semblant però enlloc de sal feien servir una massa d'almidó... Era curiós, semblava un bitxo viu xD

Sembla mentida com va canviant. Molt wapo. A més el canvi arriba un moment que acaba sent sempre brusc, sembla que el fa al canviar d'octava. És possible?

Longinus

He trobat un enllaç interessant. No pel video en si sino pels comentaris que expliquen bastant el comportament de tot plegat ;)

http://birrein.blogspot.com/2007/11/representacin-visual-de-las-ondas.html

Arnau

Molt curiós, sorprèn la velocitat amb la que canvia la sal de posició. Quan més agut més efecte té el canvi de freqüència.

En algún moment pot ser que els canvis es donguin en un salt d'octava, però no necessariament. Deu tenir més a veure amb la seqüència d'harmònics (http://es.wikipedia.org/wiki/Arm%C3%B3nico) que funciona d'una manera molt més complexa.

En realitat el concepte d'octava és un invent de l'home, amb un fonament físic evidentment, però que té més a veure amb la naturalesa de la nostra orella que amb la del sò.

Axel

Però és curiós com canvía de cop :)

Longinus

Clar, la octava la pots agafar on tú vulguis, és un conveni.

Publica un comentari a l'entrada

 
◄Diseño hecho por Axel e inspirado en el trabajo de Pocket, BlogBulk Blogger Templates