26/8/09

El BeatBox

26/8/09 per Axel
Sabeu que és el Beatbox?

En jaciments arqueològics s’han pogut trobar el que serien els primers instruments musicals que es van crear i daten de fa més de 30.000 anys. Com no, aquests instruments eren de vent, semblants a flautes creades amb canyes de bambú o ossos d’animals. A part dels instruments de vent, els més antics també són qualsevol derivat de la percussió. De fet, molts animals fan servir tant la seva veu, com sons de percussió, per l’aparellament o algun altre tipus de comunicació entre ells.

I aquí volia arribar. Encara que el primer instrument creat pugui datar de fa més de 30.000 anys tots sabem que l’instrument més antic és la veu.

Ha arribat el moment de tornar als inicis: enlloc de construir instruments per arribar on la veu no pot, amb la veu podem imitar els son que s'han creat amb les noves tecnologies.

El Beatbox o Beatboxing es un corrent musical, o millor dit, una habilitat musical amb la que pots imitar diferents sons de percussió i instruments amb la veu i la boca.

Amb aquesta habilitat pots realment fer quasi qualsevol gènere musical, tot i que els més usats son el Techno i el Hip-Hop.

El més sorprenent dels millors “Beatboxers” és la capacitat de poder fer percussió, i imitar instruments, o efectes com el “scratching”, o cantar tot alhora, sense cap ajuda tecnològica. Molts, a més, fan servir trucs amb el micròfon que els ajuda a desenvolupar millor les seves creacions com ara separar-lo de la boca repetidament per fer efectes de veu intermitents, o picar-lo per afegir efectes reverberatius, etc, però son complements externs a la seva veu i treuen mérit a l’autèntic Beatbox.

Bé, menys “chachara” el millor és posar-vos una sèrie d’exemples que us deixaràn amb la boca oberta com a més d’un ja ho ha fet.

Beatbox al programa "Tu si que vales" (la segona meitat és una imitació que no ve a cuento)


Fem-ho més difícil, Beatboxing amb flauta travessera (Inspector Gadget i Axel Foley remix)


Beatboxing amb grabació de samplers en temps real i efectes amb pedal. (bonissim).


Si voleu més BeatBox es veu que el catacrack de Beatboxing és un tal Razhel. Si busqueu al Youtube el seu nom trobareu molt material.

10 comentaris:

Axel

Ah, i si voleu veure la que lia el tal Roberto (el del video de "di que sí") amb els seus colegues al McDonalds de Badalona... Feu clic aquí

Arnau

El Roberto aquest és boníssim, el jurat es queda pillat amb lo del riure. I al McDonalds es queda amb tothom quan fa que esbronca als altres jaja.

Axel

Oi que dona la sensació que aquest xaval és més crack que el Razhel i companyia? Jo crec que juga amb ventatge perquè domina una mica l'art de la ventriloquia.

Longinus

El de la flauta no l'entenc. No es veu cap micro. Com collons amplifica la seva veu per que soni així? O és un playback per que la imatge quedi més maca?

No sé... no m'acaba de colar...

El del tú sí que vales ja el vaig veure en el seu moment. Peaso crack el tiu...

Longinus

Vale, remirant el de la flauta em queda clar que el bombo no el fa ell xD

Axel

Com que no? Que és el que fà sino?

Longinus

El BOMBO, el que sona a bombo de veritat al cap d'una estona, és impossible que el faci ell sense micro. Fixat en tots els beatboxers, TOOOTS necessiten micro a tocar de boca. És que és impossible que soni així sense amplificar-ho sino...

Axel

Doncs jo crec que ho fa ell, a més es nota perquè va exacte amb la seva respiració i la boca, i no sempre li sona igual. Hi ha moments que no ho acaba de fer bé i li vibren els llavis. Se sent molt bé tot. Ha de tenir un micro dels bons aprop. El fons negre també pot donar idea de que pot ser un estudi. Jo mel crec.

Mentre l'escolto de nou tb em fixo que fa un doble bombo. Quan el fà no toca, no pot fer tantes coses alhora xD

Axel

Mira, poso un link del mateix tiu tocant la theme del Super Mario Bros. Fan un zoom perquè se li vegi la boca i es pot apreciar com ho fa ell.

http://www.youtube.com/watch?v=crfrKqFp0Zg

Longinus

Mmmm realment sembla que ho faci ell tot... no sé, però micro n'hi ha d'haver a la vora, se sent massa bé. Deu estar ben amagat xD

Publica un comentari a l'entrada

 
◄Diseño hecho por Axel e inspirado en el trabajo de Pocket, BlogBulk Blogger Templates