10/8/09

La ECOBOLA - El rentat ecològic.

10/8/09 per Axel

Per desgracia, en aquest món consumista en el que vivim, qualsevol solució "ecològica" és o molt cara o poc fructuosa. I si n'hi ha alguna de bona, està a la ignorància de la gent ja que els medis informatius que ens envolten intenten encobrir-los per seguir omplint-se les butxaques.

Més d'un pensarà que això de la Ecobola és algo bastant “friki”, però ja us puc assegurar que funciona.

Encara que sembli mentida que aquests dos conceptes puguin està agafats de la mà,
és una solució molt econòmica i 100% ecològica per a rentar la nostre roba a la rentadora.

A occident la investigació científica per al rentat de roba sempre ha estat “gràcies” a la indústria química però en canvi a Japó, Corea i gran part d’Asia la investigació s’ha dut a terme a través del estudi i la aplicació de la bioelectricitat i la hidrodinámica.

El detergent comú que fem servir per rentar la roba té unes molècules que se senten atretes cap a l’aigua (hidrofíliques) i unes altres que son repudiades (hidrofòbiques) fent que aquestes últimes quedin atrapades al voltant de les molècules de greix que tenim a la roba. Això provoca que el greix es desenganxi de la roba i quedi suspès a l’aigua en una constant repulsió i atracció.

En el millor dels casos, per provocar aquesta reacció es necessita de fosfats. Els fosfats fan que les algues proliferin exageradament en els rius i llacs, i aquestes quan moren creen tal quantitat de bactèries que esgoten l’oxigen del medi, amb resultats, com podeu imaginar, prou catastròfics.

A part de fosfats, té altres components els quals la Ecobola pot substituir sense cap problema com les zeolites per a l’intercanvi iònic, tensioactius aniònics, blanquejants oxigenats, policarboxilats, etc... (per a més info veure enllaç de detergents).

A la Ecobola aquests components son substituïts per a ceràmiques naturals que conté en el seu interior (de patent Coreana) com per exemple óxits de silici, d'alumini, de ferro, calç, magnesi, potasi, titani i sodi.

Aquestes ceràmiques provoquen una radiació infraroja i ionitza negativament l’aigua per transformar l’estructura molecular afavorint el rentat de la roba.

Bàsicament desinfecta, elimina males olors, moho i organismes patògens. Com no porta detergent no crea al·lèrgies ni irritacions i a més no decolora la roba i multiplica la seva vida útil.

Té un inconvenient: No treu taques. Bé, potser les més superficials que podrien marxar amb alguna cosa més que aigua sí però si realment s’ha de treure una taca només amb la Ecobola no farem res. De totes formes no costa res posar a la taca directament una mica de detergent tipus KH7 i llestos.

Tampoc és necessari suavitzant perquè la roba quedi suau i amb “olor a net” però si voleu que la roba quedi més esponjosa i tingui aromes al gust (com de sabó de marsella, milflors, cítrics, etc), podeu posar-hi suavitzant sense cap problema. La Ecobola no es fa malbé si entre en contacte amb llegiu, detergents o suavitzants, i ja que minimitza la duresa de l’aigua amplifica el rendiment dels productes de rentat i augmenta la vida útil de la rentadora.

El manteniment que té, és ben senzill. Només cal posar-la al sol una vegada al més perquè les “bio-ceràmiques” es reactivin de nou. Per la resta del temps no cal ni treure-la de la rentadora.

Una Ecobola té un preu aproximat de 30€. Però la seva vida útil és de 3 anys amb un rentat diari.

A part també té altres usos com per exemple posar-la a la nevera per desinfectar el medi del seu interior fent que els aliments aguantin més i el sabor i les olors no es mesclin.

Feu comtes i veureu com surt a compte no només per a la butxaca sinó també pel medi ambient.

més info a irisana.com, eco13.net

3 comentaris:

Noelia

jo ja soc ecobola :)
ole, ole, ole!!

Marta

On es pot comprar la Ecobola?

Axel

A qualsevol botiga de productes ecològics. A Gràcia hi ha almenys dos. el Olokuti i a la plaça revolució.

Al Olokuti venen la irisiana original que es 3 euros més cara que la de la botiga ecològica de revolució.

Publica un comentari a l'entrada

 
◄Diseño hecho por Axel e inspirado en el trabajo de Pocket, BlogBulk Blogger Templates