9/7/09

OpenDNS

9/7/09 per Axel
A aquestes alçades, per molts de nosaltres OpenDNS no és cap novetat, però si encara no en sou partidaris o no sabeu de que us parlo us faré cinc cèntims.

Qualsevol proveïdor d'Internet (ISP) ens assigna gratuïtament dues direccions de servidors DNS. Però normalment aquests servidors son víctimes de diferents atacs informàtics, saturacions, o fins i tot de proxys que no tenim ni idea de que hi són ni que fan, i ho hauríem de saber.

Tot això fà que de tant en tant notem ralentitzacions alhora de navegar per Internet, o curiosament algunes webs a vegades no es mostren.

Amb les DNS de OpenDNS ens assegurem una velocitat òptima de navegació que només estigui condicionada per la qualitat de la nostre connexió i no pas també del nostre servidor DNS. A més, té una extrema seguretat perquè costi més que siguem víctimes d'atacs de virus, spam, etc...

Amb tot OpenDNS funciona també amb un proxy. Amb aquest proxy nosaltres mateixos podem configurar la protecció que vulguem per Internet, o si ens volem assegurar que tenim la informació tal com és en realitat i no tenir un google condicionat per filtratges de cap tipus, també el podrem desactivar.

Us recomano que el feu servir. Només teniu que posar les seves direccions DNS a la vostra configuració de la xarxa del ordinador o directament al vostre router d'ADSL.

Si voleu configurar el proxy vosaltres mateixos o directament desactivar-lo us heu de registrar a la web per poder tenir accés a la configuració.

Si la vostre IP és dinàmica (ara és el més normal) també haureu de descarregar una miniaplicació perquè OpenDNS actualitzi la vostre IP per tal de que sàpiga quin és la vostre ordinador i així configurar la vostre connexió.

Teniu més informació aquí.

Si voleu saber com configurar les vostres direccions DNS feu clic aquí.

Per cert, tot és totalment GRATUÏT i sense cap mena de risc.

Qualsevol pregunta la podeu fer als comentaris.

Les IPs d'OpenDNS son:

208.67.222.222
208.67.220.220


Use OpenDNS

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
◄Diseño hecho por Axel e inspirado en el trabajo de Pocket, BlogBulk Blogger Templates