17/7/09

Anima't - cap3 - Luxo Jr.

17/7/09 per Arnau
Molt no podia tardar en fer la serva primera aparició en aquesta secció la grandíssima Pixar. Possiblement el nom més important avui en dia relacionat amb l'animació 3D i amb un currículum que fa caure d'esquena.

Aquesta empresa, creada al 1979 com una divisió de Lucasfilm i comprada al 1986 per un Steve Jobs recenment desvinculat d'Apple, és una fantàstica radiografia de l'evolució de l'animació 3D. Des de que els ordinadors començaven a donar peu a treballar amb gràfics fins a l'altíssim nivell al que s'ha arribat avui en dia. I en molts casos no només ha sigut testimoni d'aquesta evolució, sinó protagonista principal.

El mateix 1986, Pixar donava a llum (i mai més ben dit) un curtmetratge que acabaria tenint un significat molt especial per l'empresa Californiana: Luxo Jr.
Aquest curt demostrava el potencial de l'animació 3D a l'hora de transmetre expressivitat, inclús en objectes quotidiants com una làmpara, a través del moviment.

El simpàtic Luxo Jr. es convertiria per sempre més en la mascota de la companyia i seria l'encarregada de pujar el teló de totes les seves obres mestres que estaven per venir.

"Luxo Jr." by Pixar

4 comentaris:

Longinus

I pensar que això ho van parir al 1986... aquesta gent han estat uns genis des del primer dia...

Axel

Em recorda a la "alfombra mágica" de Aladdín. Sembla mentida com es pot donar tanta expressivitat a un objecte.

M'acabo de donar conte que el flexo que tinc al meu escriptori està trist... li aixecaré al cap probret xD

Marta

Que ben fet només amb els moviments que fan ja et pots imaginar el diàleg que tenen. Boníssim i molt tendre.

Albert Mañé

Ups!!! m'he caigut d'esquena...

Publica un comentari a l'entrada

 
◄Diseño hecho por Axel e inspirado en el trabajo de Pocket, BlogBulk Blogger Templates