12/5/09

"El nen boig alemany": del mite a la veritat

12/5/09 per Axel
Quan un vídeo en tan poc temps es fa tant famós que es fan tantes versions com s'han fet amb aquest, arriba un moment que és casi impossible localitzar l'original i en aquest cas també esbrinar la història real.



El Mite:

El vídeo es va fer famós arrel de la televisió FocusTV i segons ells, era una gravació d'un pare preocupat que el gravava al seu fill perquè els psicòlegs del nen poguessin diagnosticar el seu comportament, i així poder tractar-lo a la clínica mental d’Amsterdam.

La veritat (Segons sembla ser):

El boom d'aquest vídeo va venir just després del cas de Emsdetten on un Alemany va entrar a la seva ex escola a trets i després es va suïcidar. Com que el jove era un fanàtic dels videojocs de guerra i les armes, es va debatre internacionalment el fet de que fos culpa dels videojocs. Es veu que el noi abans de "visitar" la seva ex escola es passava les hores mortes jugant a jocs com Conuter-Strike o World of Warcraft excusa suficient com per que els medis poguessin culpar els jocs de tal bogeria.

Un d'aquests "medis" va ser la cadena televisiva FocusTV que va trobar el vídeo de Leopold ("el niño loco aleman") i es va inventar la història que s'ha esbombat per Internet.

El que sembla ser la veritat és que Leopold va fer aquest vídeo per a la web Hodenmumps.net (lloc web tipus Yonkis) per mofar-se del concepte de jugador violent i desequilibrat que s'estava posant tant de moda arrel del cas de Emsdetten i altres semblants. Si això és veritat, realment el noi fa una excel•lent interpretació i tot i que després intentés "aclarir" el tema amb alguns vídeos ja era massa tard i es va convertir més o menys en un altre cas mític com el d'aquest noi (em sembla que haurem de dedicar-li una nova entrada en aquest altre personatge).

Versió del video amb els subtítols originals (encara que no ho sembli)

2 comentaris:

Marta

Si una persona no vol ser violenta per molt que el seu entorn ho sigui no ho serà, la última resposta sempre la té un mateix.

Axel

Si... però la ment humana és com una máquina plena d'engrenatges. I només que un d'ells s'espatlli pot fer que els demés no rodin. És quan suposo que has de tenir al costat algú que t'ajudi a fer-te veure que necessites ajuda.

La ment humana és tant complicada...

Per cert, el video de l'enllaç "alguns videos" fa més po que l'original... vaig petir pel gosset. jejeje

Publica un comentari a l'entrada

 
◄Diseño hecho por Axel e inspirado en el trabajo de Pocket, BlogBulk Blogger Templates