25/5/10

Panells de LED informatius futuristes pel metro de Barcelona

25/5/10 per Axel
4-ID, una empresa catalana de disseny metropolità ha dissenyat uns panells informatius que podrien ser els futurs panells del metro de Barcelona.

Aquests panells mostraran una multitud d'informació a part de la típica. La principal novetat és que el passatger podria saber quan i com de ple vindrà el següent tren en temps real. A partir d'unes càmeres incorporades a cada vagó, aquestes detectaran, pel que sembla, a partir d'un detector facial, la quantitat de passatgers que viatgen a cada vagó. Aquesta informació sortiria reflectida en un gràfic actualitzat en temps real. A més també informaria quins vagons estan adaptats i tenen accessible llocs per cadira de rodes, maletes i bicicletes.

A part, al panell també s'informaria de cobertura wifi, noticies de televisió, i altre informació tot depenent del temps que quedi perquè el tren arribi.

Sembla que el futur tecnològic, tal com l'imaginem gràcies a la ciència ficció, cada cop està més a prop. Potser no és tan exagerat com el sistema de control de població per reconeixement d'iris que es veu a la pel·lícula de Steven Spealverg, Minority Report, però almenys, al film, l'excusa és la seguretat dels vianants. Avui en dia es necessita una altre excusa per passar desapercebut el fet de que ens vulguin controlar i sembla que una informació d'utilitat discutible sigui millor alternativa.

De totes formes, es podria dir que qui no vol ser controlat és perquè vol fer alguna malifeta. Està el dret a la privacitat extravalorat?

Us deixo algunes imatges:



Clica aquí per veure més imatges [+/-]










font: portaltic.es, blog 4-ID

2 comentaris:

Longinus

Prou interessant, tot i que en el fons no veig una gran innovació tecnológica. El reconeixement facial s'utilitza en càmeres digitals fa un temps ja. Imagino que ferho a gran escala no deu ser senzill, però no deixa de ser una evolució lógica.

Això sí, estéticament si és com a les imatges, quedarà prou xulu ;)

Axel

a Barcelona no crec que facin cap innovació tecnológica jeje. A mi em preocupa una mica el control de masses... No per mi en especial si no per la revolució que pot causar amb el descontent de la gent.

Publica un comentari a l'entrada

 
◄Diseño hecho por Axel e inspirado en el trabajo de Pocket, BlogBulk Blogger Templates