21/10/10

L'actual canon digital és declarat il·legal per la UE

21/10/10 per Axel
Per fi ha arribat la sentència del Tribunal de Justícia de la UE sobre el cànon digital aplicat a Espanya i, tal com esperàvem, ha estat declarat il·legal. El tribunal considera que aplicar el cànon a tots els suports i equips de forma indiscriminada és incompatible amb la legislació europea, especialment si són adquirits per professionals o empreses, però no qüestiona que els autors hagin de rebre una compensació en concepte de còpia privada.

No està clar, per tant, com afectarà exactament la sentència al funcionament del cànon digital, però és probable que la llei actual hagi de ser modificada per excloure, com a mínim, a empreses i professionals del pagament del cànon. A més, les desenes de botigues d'informàtica demandades per no cobrar cànon, pot ser que vegin per fi la llum al final del túnel, en ser il·lícit el sistema de cobrament que volien imposar (i pel qual moltes han estat condemnades i arruïnades).

De moment la ministra Sinde ja ha anunciat que buscaran una alternativa quant coneguin la totalitat de la sentència, mentre que les botigues planegen emprendre accions de responsabilitat patrimonial contra l'Estat per a exigir danys i perjudicis.

text extret de la web elotrolado.net

2 comentaris:

Longinus

Boníssima noticia, que tot i no ser un fet 100% definitiu a favor de l'usuari, es un pas endavant contra aquesta injusticia anomenada SGAE.

Arnau

I tant. Si fos coherent jo estaria d'acord en pagar pels autors, però perquè s'ho embutxaqui una de les màfies més grans del món que a sobre és legal, això si que no.

Publica un comentari a l'entrada

 
◄Diseño hecho por Axel e inspirado en el trabajo de Pocket, BlogBulk Blogger Templates