19/10/10

HRP-4C ha après a cantar i ballar

19/10/10 per Axel
A la Digital Content Expo de Tokio, que ha tingut lloc aquesta setmana passada, s'ha pogut veure el primer robot capaç de cantar i ballar amb una fluïdesa de moviments tan propera a la de qualsevol ésser humà.

El HRP-4C també conegut com AIST des del març de l'any passat, té una IA que li dona capacitat de reconeixement de parla i síntesis de veu, és a dir, que ens pot escoltar i respondre. La seva estatura és de 1,58 m i pesa uns 48 Kg, unes mesures que podrien ser les d'una dona japonesa qualsevol.

Els seus 38 motors del cos (8 només a la cara) li permeten moure's com en el vídeo que podeu veure a continuació que per cert, a mi em posa la pell de gallina.

Sembla que ens desperta un instint de rebuig veure un aparell mecànic que existeix de veritat copiar tan properament els moviments humans. El mateix que vaig sentir al veure el Big Dog de Bòston, dels primers vídeos que varem posar en aquest bloc.

Podriem dir que avui en dia el C3PO d'Star Wars (sense contar la seva IA) ja quedi "antic" comparat amb els androides que s’estan experimentant avui en dia. Sembla que no quedi gaire per viure el mateix que podem llegir a la novel·la de Isaac Asimov: Jo, Robot escrita l'any 1950. Però quan arribi aquest dia hauran de tirar enrere per fer els robots amb moviments més semblants a un C3PO perquè la societat els accepti sense por...

Que en penseu?

3 comentaris:

Arnau

Si que fa una mica de yuyu. Caldrà posar sobre la taula les tres lleis formulades per Asimov?

Longinus

Van millorant però encara falta per aconseguir la llibertat de moviments del cos humà.

Aquest "yuyu" del que parleu és l'anomenada "Vall inquietant o inexplicable", i podeu trobarne una explicació aquí:

http://es.wikipedia.org/wiki/Valle_inquietante

Axel

Ualaa Dani, és super interessant la teoria del "valle inquietante"!! I això de què alguns robotistes no estan dacord... A las pruebas me remito ejeje.

Si en un futur es comercialitzen androids, el disseny haurà d'estar pensat 100% per no entrar a la vall inquietant. Quin mal rotllo obrir l'armari i trobar-te un ninot amb els ulls oberts com a plats dient-te "-bon dia, et ve de gust un cafè?" xD

Per cert, no trobeu també sorprenent que pesi tan poc?? Com un humà cualsevol... Ara només cal que millorin les mans amb dits i la capacitat d'agafar objectes amb seguretat i ja ens podrà fer uns ous ferrats!!

Publica un comentari a l'entrada

 
◄Diseño hecho por Axel e inspirado en el trabajo de Pocket, BlogBulk Blogger Templates