14/12/10

Chrome Web Store ja és aquí

14/12/10 per Axel

Si nois, Google ho ha tornat a fer. Si no n'hi ha prou amb el Apple Store o el Android Market, ara Google ha publicat la seva pròpia pàgina de descàrrega d'aplicacions: El Chrome Web Store.

Perquè Chrome Web Store? Molt senzill: aquesta web serveix per descarregar aplicacions gratuïtes o de pagament pel ja inminent sistema operatiu de Google: el "Chrome OS". Com Chrome OS és un sistema operatiu basat 100% en el núbol (és a dir, en servidors a Internet), totes les aplicacions son web (moltes en HTML5). Això vol dir que ara per ara, encara que hi ha aplicacions només operatives pel Chrome OS la majoria son instal·lables al navegador Chrome.

Moltes de les aplicacions son realment enllaços directes a la web (com Facebook, Gmail, Youtube, Picasa, etc), però d'altres només son accessibles mitjançant Chrome com per exemple el WebVNC.

Porto una bona estona xaferdejant el Chrome Web Store i he trobat veritables joies gratuïtes 100% accessibles desde qualsevol lloc, gràcies també a la sincronització amb la nostre compte de Google.

Així doncs podem instal·lar-nos jocs, aplicacions de disseny gràfic, edició de so, Control remot d'escriptori, eines ofimàtiques, reproductors d'audio i vídeo, etc. i fer-ho servir des de qualsevol part del món mitjantçant el navegador de Google.

Us poso alguns enllaços d'exemple molt interessants (alguns no son cap novetat):


Utilitats:

Box.net: 5Gb d'emmagatzematge per compartir o accedir des d'on vulguis. (la versió gratuïta té una limitació de 25Mb per arxiu, però sempre es pot fer servir el winrar o el hacha per dividir-los).

Web VNC: Control remot d'escriptori compartit.

Autodesk HomeStyler: Dissenyador de vivendes i interiorisme.

Suites Aviary: Aviary té aplicacions online gratuïtes per a edició de fotografia, creació d'imatges, Edició d'audio, creació de música electrónica, edició vectorial, etc.

Stupeflix Video Maker: Monta un vídeo amb les teves fotos.

Ajax Animator: El semblant online del Adobe Flash.

Grooveshark: Reproductor de música tipus Spotify (en podeu trobar més aquí).

Planetarium: Mapa estel·lar del lloc on estàs en aquests moments.

Quick Note: Bloc de notes senzill per poder apuntar qualsevol cosa que trobis per internet. Està en fase beta, pròximament tindrà la opció de sincronitzar les notes. Ara només les guarda en local.


Jocs:

Sinuous: Un senzill joc (el primer que he trobat) que a partir del nivell 8 és bastant edictiu.

Mirror Edge 2D: La versió 2D del fantàstic joc de DICE.


Utilitats disponibles ja conegudes:

GMail
Google Docs.
Google Reader
Google Calendar
Google Maps
Google News
Google Books (nova!)
Blogger
Picasa
Youtube
Facebook
Twitter
Wikipedia
...

Les aplicacions instal·lades es poden obrir en pestanyes reduïdes. Ideal per aquelles webs que tenim tota l'estona obertes com el Gmail o el Facebook.

Us animo a buscar aplicacions interessants i a compartir-les amb nosaltres. Aniré actualitzant la llista si us sembla bona idea!

3 comentaris:

Maria

em sembla mooooooooolt bona idea!! :P

Axel

jajaja doncs va podries recomenar aquest:


Strawberry Pal Menstrual Calendar


Que deurien pensar per arribar a la conclusió de posar de logo una maduixa? uhmmmm....

Arnau

Pinta molt bé tot això, i la guerra que declara Google pot ser interessant. Tinc ganes de veure què pot oferir HTML5 perquè crec que serà una nova revolució en el mon d'Internet. Veurem.

L'Strawberry Calendar ideal per nosaltres, perquè no es agafi desprevinguts jajaja.

Publica un comentari a l'entrada

 
◄Diseño hecho por Axel e inspirado en el trabajo de Pocket, BlogBulk Blogger Templates