7/6/10

El λ-Ti3O5 permet fabricar DVD de 25TB de capacitat

7/6/10 per Axel
Científics del departament de química de la Universitat de Tokio han descobert un material que permet al format DVD capacitats 1000 vegades la dels actuals Blue-Ray.

El material en qüestió, una variant de l’òxid de titani (el λ-Ti3O5), és capaç de focalitzar en un punt concret de la seva superfície la capacitat de ser conductor d'electricitat o no. Això provocaria que a una superfície d'un DVD, un lector de DVDs convencional sigui capaç de traduïr aquests punts com a informació binària (0,1) fins arribar a 25TB de capacitat.

Així doncs, qualsevol lector de DVD acostumats a llegir petits solcs a la superfície del disc seria capaç de poder llegir el contingut d'aquests DVD d’òxid de titani amb una senzilla actualització de firmware (se suposa). A més a més, la producció del producte es dedueix molt barat. Actualment aquesta variant d'òxid de titani es fa servir per a la pintura blanca o altres tipus de pintures com les facials.

Aquest tipus de DVD estan en una fase molt primària d'investigació, tot i que l'equip de Shin-ichi Ohkoshi (cap del projecte de la Universitat de Tokio) assegura el seu funcionament i ja estan negociant amb varis representants del sector.

Fa poc de la sortida al mercat del Blue Ray, i ja s'estan fabricant nous amb capacitats de 128Gb. Tots Pensàvem que al DVD li quedaven 2 dies i Sony ja té les mans escaldades de tan fregar-se-les, però no es pot descartar que aquests laboratoris japonesos rebin un maletí farcit de calers amb un "Shut up" gravat a la solapa...

Encara que parlin de pocs anys abans de poder comercialitzar aquests "superDVDs" crec que la indústria farà que ens oblidem. Avui en dia no els hi surt a compte vendre un producte tan barat i de tanta capacitat. Seria com vendre una cura per la grip comuna: Masses butxaques avui plenes a vessar es quedarien buides. És la meva humil opinió.

La humanitat té la capacitat de caminar endavant, però tendeix a avançar d'esquenes i caient de cul.

font: www.nature.com, itespresso.es

4 comentaris:

Longinus

Està molt clar que ara per ara aquest format no interessa comercialment. Si funciona està massa avançat a la seva época. ¿¿25TB?? Si ara els discs durs de major capacitat ronden els 2TB. Normalment la capacitat dels discs òptics sempre ha estat de l'ordre de la dels discs durs que es tenen al mercat en aquell moment.

Si aquesta tecnologia tira endavant, ens ho vendran dintre d'uns anyets sota un nou nom i amb tot el màrquetting corresponent, no com un simple DVD vitaminat. I pel que fa a actualitzar firmwares... no és viable, el 99% de la gent no sabria com fer-ho (creieu-me, a diari em trobo a la feina amb gent que no és capaç ni de descarregar-se i instal·lar un driver), ni tampoc interessa. El que interessa és vendre un aparell nou i llençar a la brossa els nostres antics reproductors de BluRay.

Que tot sigui dit, crec que el BluRay ha estat un fracàs total. Quanta gent coneixeu que el tingui després de 5 anys des de la seva aparició? Gairebé tots el que el tenen és perque tenen una PS3 a casa (estratègia de Sony per implantar el format com ja va passar amb el DVD amb PS2, amb la diferència que PS2 va vendre moltíssim i PS3 no).

En part la "culpa" de tot aixó la té el fet que podem descarregar-nos películes en alta definició, com ja es feia amb l'mp3, i reproduïrles sense necessitat de cap BluRay, amb el nostre ordinador o disc dur multimedia. Al marge de la legalitat, aixó sí...

Longinus

He fet l'analogia amb els mp3 perquè van ser el motiu de la mort dels discman, de la mateixa forma que les descàrregues de video ho estan essent de la mort del dvd i el fracàs del BluRay.

Axel

Molt cert tot. Referent al firmware, ho he especificat perquè ens entenguem de que només és necessari un canvi en el software no en el hardware dels reproductors. Està claríssim que aquest detall no el tindran en compte en el moment que es volgui comercialitzar. De fet, 25Tb dona per més que no pas veure mils de pel·licules en MPEG2 (format DVD). Si el processador, software, i ports del reproductor no suporten, per exemple, els 1080p o l'extensió mkv, ja em diràs tu que fem actualitzant el firmware...

Si surten aquests superDVDs al mercat serà quan se'n pugui fer un us aprofitable en la indústria audiovisual, i quan ens enterem serà a més a nivell no professional. Està clar.

Arnau

Ui si n'hi cabran de marranades aqui...

Publica un comentari a l'entrada

 
◄Diseño hecho por Axel e inspirado en el trabajo de Pocket, BlogBulk Blogger Templates