28/6/10

La invasió de les vuvuzelas

28/6/10 per Axel
Qualsevol que hagi tingut una mica de curiositat en quan al mundial de futbol d'aquest any sabrà de l'existència de les vuvuzeles, un instrument exageradament sorollós que es fa servir habitualment al futbol sud-africà per animar als equips.

És tan molest que en els primers partits del mundial, les veus dels comentaristes quedaven eclipsades per les maleïdes trompetes africanes. Ara però, els comentaristes estan lluitant per poder retransmetre els partits dins de "peixeres" per emmudir el màxim possible les vuvuzeles en els seus micròfons.

La televisió portuguesa "Meo" des del passat partit França-Mèxic (0-2) ha posat a la disposició dels seus televidents la possibilitat d'anul·lar el só de les vuvuzeles gràcies a un sistema de filtratge de freqüències.

Encara que "Meo" sembli pioner per fer servir aquest sistema de filtratge, poc després de començar el mundial Tobias Herre (alias Tube) va publicar en el seu bloc les freqüencies 465/466 Hz i 233/235 Hz que cal filtrar tan sols fent servir un equalitzador (sigui analògic o per software, depèn de la font d'emissió).

Podeu trobar bastants tutorials per Internet com aquest o com el següent vídeo:



Alguns llestos, han volgut fer negoci amb aquest filtre i han creat un software de streaming amb el filtre incorporat pels que no es volen complicar la vida i volen malgastar 3$ amb la compra del programa. Us deixo l'enllaç encara que no m'agrada fer publicitat de software tan "patilleru".


La invasió de les vuvuzeles però, no ha estat només en els partits del mundial d'aquest any. A youtube la invasió està marcada per una icona a la barra del seu reproductor que podeu provar vosaltres mateixos de clicar tot i que, si esteu farts d'aquest instrument, no us ho recomano (la icona només està accessible a qualsevol vídeo accedint directament des de la web de youtube).

A més de la icona a youtube ja hi ha molts vídeos on es prova que les vuvuzeles no només han arribat a la interficie del reproductor si no també forma part ja d'antics clássics dels videojocs o del cinema. Us deixo uns exemples:


Podeu provar el joc descarregant-lo gratuïtament de aquí.



Encara no teniu clar què és una vuvuzela? O voleu saber si seríeu capaços d'aguantar un partit asseguts a les grades del Soccer City? Proveu aquest joc per sortir de dubtes...

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
◄Diseño hecho por Axel e inspirado en el trabajo de Pocket, BlogBulk Blogger Templates